Sportimea na festivale

22 Aug
Sportimea festival

Tento rok sa Grape festival nezaobišiel ani bez nás. Ešte plní eufórie, endorfínov a emócií by sme sa chceli s vami podeliť o to, ako sme si tento plnohodnotný, pomerne mladý,  hudobný festival užili my – tím Sportimea a všetci tí, ktorí sa prišli ku nám športovo vyžiť.

V našom festivalovom stánku, ktorý sa nachádzal pri zóne občerstvenia  so zdravými lahôdkami, sme si na dva dni roztiahli gumy a veľmi starostlivo udržiavali členky všetkých festivalových gumkáčov v kondícií. "Olympijská" kategória – skákanie cez gumu mala obrovský úspech. Zaspomínali si malí aj veľkí, mladí aj starí, bez rozdielu pohlavia svoju šikovnosť predviedla masa festivalových športovcov a my sme takisto nezaostávali. A keďže sme so sebou priniesli aj švihadlá, v našej oáze športu a zábavy to ako na správnom festivale len tak skákalo. Cieľom tejto akcie bol prirodzený pohyb, návrat do starých čias, kedy nám stačila elastická (tepláková) guma na skákanie za pár halierov a o pekný deň bolo postarané. Mnohí z vás ste nám predviedli famózne zostavičky a ukázali nám, že športujete veľmi radi a všade kde vám je to ľahko umožnené. A túto filozofiu máme aj my v Sportimea. 

 

Vo festivalovom areáli sme skočili o niečo ďalej a pristavili sa aj pri streetbalistoch. Svoje pocity nám zhrnul jeden z organizátorov Grape Streetball, Patrik zo Slovenskej Streetballovej Asociácie (www.basketland.sk):

 

„Som veľmi rád, že aj tento rok sme mohli organizovať Grape Streetball a spríjemniť tak návštevníkom festivalu voľné chvíle pred začiatkom koncertov resp. medzi nimi. Okrem samotného streetballu sa nám podarilo  prvý krát zorganizovať aj Streetsportline Slam Dunk Contest na vysokej úrovni. Vôbec prvý krát sa na festivale objavilo niečo podobné. Päť najlepších streetballových dunkerov ukázalo výborne smeče. Vynikajúcu atmosféru vytvorili fanúšikovia, ktorých naozaj nebolo málo. Okrem týchto dvoch akcií bola streetballová zóna k dispozícií takmer počas celého festivalu (okrem zlého počasia v piatok večer). Množstvo okoloidúcich si zaspomínalo aké to bolo keď na základnej škole hrávali basketbal alebo im to prišlo ako vhodný oddych v ich pracovnom stereotype. A presne s týmto cieľom sme to aj organizovali. Verím, že o rok sa uvidíme pri podobnej príležitosti a už teraz premýšľame nad novinkou, ktorú si pripravíme pre všetkých účastníkov Grape festivalu.“

 

 

 

Čo priniesol Grape festival nám? Predovšetkým potvrdil, že nás to v Sportimea baví robiť hlavne pre vás, že aj návštevníci letných hudobných festivalov na Slovensku, ktorých sezóna trvá iba tri mesiace, oslavujú svoj životný štýl športom a potešia sa ak je pre nich vždy niečo nachystané a že športový program na festivaloch nesmie v žiadnom prípade chýbať. Počas rozhovorov sme získali príval informácií, ktoré nám pomôžu v ďalších aktivitách a bola nám prejavená potrebná podpora, ktorú si vážime a niekoľkonásobne vám ju opätujeme  v podobe lepšieho prístupu k športu na Slovensku.

 

Ďakujeme Grape festival a toto ste Vy!

The Best of the Best: fotky + video

 

 

Tags: 
Wave bottom darkblue